X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
Reserva. Pagament a la botiga
0 Artículos
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER A
LLEGIR
0
Compartir
Guardar en favorits
L'autor/a
Zürn, Unica
Unica Zürn (Berlín, 1916 - París, 1970) és una de les escriptores i artistes oblidades de l'avantguarda europea, la figura de la qual s& x02019;està recuperant recentment amb força. Cultivadora incansable de la poesia anagramàtica i del dibuix automàtic, va ser admirada per grans artistes del surrealisme com Henri Michaux, André Breton, Man Ray, Marcel Duchamp o Max Ernst, i va ser cèlebre per les seves col-laboracions Hans Bellmer, de qui va ser companya sentimental (i model per a les seves famoses Poupées). Després de diversos ingressos en centres psiquiàtrics, el 1970 es va treure la vida.
Llegir més
Primavera fosca
Primavera fosca
Zürn, Unica
Twitter
Facebook
Pinterest
E-mail
Primavera fosca
Primavera fosca
Zürn, Unica

El descobriment sexual.
Els secrets familiars.
El desig i la frustració, i la fantasia com a única escapatòria.
Primavera fosca (1969) és la colpidora novel-la de tall autobiogràfic en què Unica Zürn relata un episodi crucial de la infància: el despertar del desig en el si d'una família berlinesa, en el període d'entreguerres, i les complexes relacions reals i fantasmàtiques entre el pare, la mare, la protagonista i un germà gran que la força sexualment.
El text explora, amb l'estil acerat i precís de Zürn, la relació d'un jo en formació davant d'un món exterior no sempre complaent, i com la fantasia es pot convertir en un refugi i un destí des d'una edat primerenca.
En el cas de l'autora, una fantasia de suïcidi que realitzarà a la vida real anys després.
Llegir més
Editorial: Wunderkammer
Matèria: Germànica
ISBN: 978-84-124010-4-2
Idioma: Catalán
Mesures cm: 10 x 21
Pàgines: 72
Estat: Disponible
Data d'edició: 14-03-2022
0.00(IVA inclòs)
Sense stock

Otros libros de Zürn, Unica