X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
Reserva. Pago en tienda
0 Artículos
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
0
Compartir
Guardar en favoritos
El Autor/a
Grau Viader, Francesc
Francesc Grau Viader tenia disset anys quan va ser cridat a files en la Quinta del Biberó. Destinat a la 224 Brigada Mixta, va prendre part en les accions bèl-liques més importants del front de Catalunya: l'ofensiva de maig al cap de pont de Balaguer, la batalla de l'Ebre i la desfeta de l'Exèrcit de l'Est. L'u de gener del 1939 va caure presoner de les tropes franquistes i va passar pels camps de concentració de Logroñoi de Miranda de Ebro. Tot seguit es va haver d'incorporara l'exèrcit, del qual va llicenciar-se eljuny del 1945.Quan va tornar a Calella ja era un home de vint-i-cinc anys que no podia reemprendre els estudis. La literatura i la llengua, però, sempre el van apassionar, i a partir del 1970 va poder dedicar-s'hi de ple: professor de català, col-laborador de les revistes El Pont i L'Avenç, cofundador de la revista La Tralla, va publicar Dues línies terriblement paral-leles (1978) i Rua de captius (1981), Calella, flash-back (1985), Com unes ales de gavina i altres contes (1983) i Llum vermell (1995).
Leer más
Rua de captius
Rua de captius
Grau Viader, Francesc
Twitter
Facebook
Pinterest
E-mail
Rua de captius
Rua de captius
Grau Viader, Francesc

L'Espanya de Franco va ser un dels estats més rics d'Europa en camps de concentració i tanmateix el franquisme no ha estat equiparat als totalitarismes del segle XX. La desproporció entre el nombre de persones tancades en camps (centenars de milers) i el nombre d'escrits que ho recullen (els dits d'una mà) diu amb eloqüència els resultats morals de la deportació.

El llibre de Francesc Grau i Viader, publicat per primera vegada el 1981 poc després del tejerazo , no sols trenca aquesta ocultació col-lectiva sinó que ressitua la nostra història dins la història dels terrors europeus. Llegir-lo ens porta a incorporar el nostre present dins una genealogia que n'explica potser molts aspectes com és ara, la impotència d'una societat sencera davant l'abús del poder.

Les enormes matrius dels camps de concentració havien tingut l'eficàcia de gestar una generació d'homes moralment castrats, de parir una munió de criatures físicament acovardides i disposades a acceptar totes les humiliacions sense un sol crit de protesta , escriu Francesc Grau i Viader ran de la seva experiència al camp de concentració de Miranda de Ebro. És per excloure aquest gen de l'herència de les generacions futures que va ser escrit Rua de captius.
Leer más
Editorial: Club Editor
Materia: Biografías
ISBN: 978-84-7329-181-1
Idioma: Catalán
Medidas cm: 13.5 x 21
Páginas: 192
Estado: Disponible
Fecha de edición: 08-01-2014
0.00(IVA incluido)
Sin stock

Otros libros de Grau Viader, Francesc