X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
Reserva. Pago en tienda
0 Artículos
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
0
Compartir
Guardar en favoritos
El Autor/a
Todó Cortiella, Joan
Joan Todó (La Sénia, 1977) és escriptor. Ha publicat dos llibres de poesia, Los fòssils (al ras) (2007) i El fàstic que us cega (2012), un llibre de contes, A butxacades (2011) i una novel-la, L'horitzó primer (2013), a banda d'un relat llarg, El final del món , inclòs dins La recerca del flamenc (2015). Després del seu segon llibre de relats, Lladres (2016), ha publicat el perfil biogràfic de Gregori Estrada Respirar el segle (2017) i una Guia sentimental del Delta de l'Ebre (2018). També ha traduït, entre altres coses, un llibre de poemes de Mark Strand (Rufaga d'un, 2016) i col-labora com a crític literari en revistes com Caràcters o L'Avenç. Tota la seva poesia està recollida a La vista als dits (2021).
Leer más
La verda és porta
La verda és porta
Todó Cortiella, Joan
Twitter
Facebook
Pinterest
E-mail
La verda és porta
La verda és porta
Todó Cortiella, Joan

La vida i l'obra de Joaquim Soler i Ferret (1940-1993) transcorren paral-leles al pas del franquisme a la democràcia, des dels anys més durs de la postguerra fins a aquell país que acaba de celebrar uns Jocs Olímpics, però també des d'aquella literatura catalana reclosa en unes poques capelletes fins a aquella altra que se somiava normal, situada al nivell dels camps literaris més potents. Soler, en tot plegat, hi ocupa una mena de posició singular, alhora integrada i apocalíptica; de molts dels desenvolupaments de la Transició en va ser testimoni, o fins i tot actor secundari, sense perdre mai un punt de vista molt particular, desplaçat respecte als discursos hegemònics. Aquesta posició, així, permet oferir una perspectiva, des d'una obra poc coneguda i gens estudiada, sobre aquella època. Membre d'Ofèlia Dracs, guanyador dels premis Ciutat de Palma i Prudenci Bertrana amb Una furtiva llàgrima i Cambra de bany, conductor del programa radiofònic La porta dels somnis, Soler és també un atípic company de viatge dels textualistes, un experimentador inquiet, un defensor fervent de la imaginació. I és per això últim que haureu de llegir aquest llibre amb molt de compte: qui sap si tot plegat no és una fantasia del seu biògraf. Però és que, esclar, això no és una biografia.

Joan Todó

Leer más
Editorial: Godall Edicions
ISBN: 978-84-123072-5-2
Idioma: Catalán
Medidas cm: 14 x 21
Páginas: 684
Estado: Disponible
Fecha de edición: 13-08-2021
El jurat destaca la capacitat de convertir un personatge aparentment secundari, Joaquim Soler i Ferret, en un reactiu potent, capaç d'obrir tot de perspectives rellevants sobre les transformacions literàries, polítiques i socials del país entre els anys setanta i el principi dels anys noranta i destaca que són dos llibres polifacètics en un de sol: la primera part, titulada irònicament Realitat, és una novel-la que ficciona la mort d'un escriptor abordant la majoria de gèneres (l'erotisme, la fantasia onírica, la reflexió intel-lectual) i dels trucs (els diàlegs, els jocs de paraules, els acudits fàcils) que caracteritzen la literatura de Soler. La segona part, titulada també irònicament Ficció, es una biografia de Joaquim Soler i Ferret, una anàlisi de la seva obra i un retrat tant de la seva generació com de l'evolució de la literatura catalana en la segona meitat del segle XX. Rigorosament documentat, escrit en una prosa sòbria, però musculosa i imaginativa, és un llibre important, que es mou per un territori transgènere, on s'hi narra, s'hi fa ficció, s'hi assaja, s'hi fa crònica literària i s'hi fa biografia.
0.00(IVA incluido)
En stock

Otros libros de Todó Cortiella, Joan