X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
Reserva. Pago en tienda
0 Artículos
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
0
Compartir
Guardar en favoritos
El Autor/a
Gómez Llauger, Núria
Núria Gómez Llauger (València, 1979) és doctora en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona, on va treballar com a professora associada al Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana (2005-2011). Actualment és professora adjunta i cap del Servei de Llengua i Cultura Catalanes a la Universitat Abat Oliba CEU. Compagina l'activitat docent amb la investigació (centrada en l'edició de textos llatins de Ramon Llull i en la literatura de controvèrsia religiosa a la Corona d'Aragó) com també amb l'edició i la traducció d'obres llatines. Darrerament ha publicat: La vida feliç, de Sèneca (2009), La vida solitària, de Petrarca (2011) i Les lleis, de Ciceró (2013). Enric Serra Casals (Barcelona, 1964) és màster en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa en aquesta mateixa universitat com a responsable de formació i autoaprenentatge del Servei de Llengües i com a professor associat de llengua catalana i docent del postgrau d'ensenyament de català per a l'acolliment lingüístic. Des de l'any 2008 manté el blog "Aprendre llengües", des del qual comparteix el seu interès per la llengua.
Leer más
100 llatinismes
100 llatinismes
Gómez Llauger, Núria
Twitter
Facebook
Pinterest
E-mail
100 llatinismes
100 llatinismes
Gómez Llauger, Núria

Aquesta obra no vol ser, mutatis mutandis, un catàleg de fòssils impregnat de nostàlgia, sinó tot un seguit d'expressions llatines que utilitza el nostre llenguatge.
El llibre les analitza i n'explica el seu origen.
Sinopsi: És cert que les formes que comentem en el llibre pugen del passat, petrificades, i que ens criden l'atenció precisament pel seu aparent anacronisme, perquè contrasten amb la lluïssor de la nostra llengua actual.
Si bé és cert que aquests cossos estranys exigeixen que els expliquem, que en fem una justificació històrica (d'on vénen, què signifiquen), també ho és que tenen moltes coses a dir-nos.
Així, doncs, hem optat per escoltar-los, per prendre'ls com a pretextos de reflexió i comprensió de les formes i el sistema en què apareixen avui dia.
I és així que els trobem sorprenentment a prop de nosaltres, de la nostra llengua actual, radicalment vius.
Leer más
ISBN: 978-84-9034-229-9
Idioma: Catalán
Medidas cm: 15.5 x 23.3
Páginas: 224
Estado: Disponible
Fecha de edición: 05-05-2014
0.00(IVA incluido)
Sin stock